Miolite polarizált fényterápiás kezelés fogbeültetés előtt, alatt és után

2023.09.26.

Mindenkinek fontos a szép mosoly és az egészséges fogak. A fogimplantátum gyakran kiváló megoldás azok számára, akik elvesztett fogukat szeretnék pótolni. De mi is pontosan ez az eljárás, és hogyan lehet mindezt könnyebbé és fájdalommentesebbé tenni a Miolite fényterápiával? Ismerjük meg a fogbeültetés folyamatát, lépéseit, előnyeit és azokat a pontokat, amelyekre érdemes kiemelt figyelmet fordítani a beavatkozást megelőzően, annak során és az azt követő utókezelés ideje alatt!

Mi is az a fogimplantáció és kinek ajánlott?

Az eltávolított, elvesztett fogak bizony komoly problémákat okozhatnak szervezetünkben. Az emésztési folyamat már a szájüregben elkezdődik, ennek fontos része a rágás. Hiányzó fogakkal a rágás folyamata nem a megfelelő módon történik. Kevesebb foggal az étel aprítása, őrlése nem lesz tökéletes, amely kihatással lehet a teljes emésztőrendszerünkre és a táplálékfelszívódás teljes folyamatára. A hosszú ideje hiányzó fogak melletti fogak bedőlhetnek a hiátus irányába, a foghíj alatti vagy épp feletti fogak leereszkedhetnek vagy épp kiemelkedhetnek kicsit, ezáltal torzítva a megmaradt fogsort, nehezítve a későbbi pótlást.

A maradék fogak ráadásul nagyobb rágóterhelést kapnak, ezáltal gyorsabban „elhasználódnak”, elromlanak. A hiányzó fog alatti csontot pedig nem éri elég terhelés, ezért gyengülhet, sorvadhat. A sokáig halogatott fogpótlás azt eredményezheti, hogy szükségessé válhat kiegészítő csontpótlás is, ami emelheti a fogbeültetés költségeit.

Természetesen az egyik nagyon fontos szempont a fogbeültetés mellett az esztétika. Egy hiánytalan, ápolt fogsor magabiztossá teszi az embert mind a munkája során, mind a magánéletben.

A fogpótlás egyik módszere a fogbeültetés. Természetes fogérzetet kelt, a jól elkészített implantátum szinte olyan, mint egy természetes fog. A beavatkozás nem jár a szomszédos, egészséges fogak lecsiszolásával más beavatkozásokkal szemben. Ha eltávolított fogak hiányoznak a szájból, lehet, hogy a fogimplantáció a legjobb megoldás a számodra. A fogimplantátum tulajdonképpen egy műgyökér, amelyet a csontba helyeznek, hogy stabil alapot biztosítson az új, beültetendő fog számára. Ez a módszer a hiányzó fogak pótlásának egyik legtartósabb és legtermészetesebb módszere.

Melyek a fogbeültetés főbb lépései?

Az implantációs folyamat során a már meg nem menthető fogat eltávolítják, hacsak már nem korábban történt a fogvesztés. A foghúzás után a sebgyógyulás is időt vesz igénybe. De a beültetési folyamat során is keletkezik seb, fennállhat gyulladás- vagy fertőzésveszély. Maga a foghúzás és a beültetés természetesen fájdalomcsillapítás mellett zajlik, de a beavatkozásokat követően általában jelentkezik fájdalomérzet.

Amennyiben a hiányzó fog alatt károsodott, sorvadt a befogadó csont, akkor csontpótlásra is szükség van. Ha ez megtörtént, elkezdik beágyazni az implantátumot. Az implantátumok csontba ágyazódásának folyamata akár 9 hónapig is eltarthat. A felépítményt csak ezután lehet elkészíteni. A sikeres beültetés után pár hétig a beavatkozás helye érzékeny lehet, felléphet fájdalom.

Miért válaszd a Miolite polarizált fényterápiát fogimplantáció előtt, alatt és után? A fogorvosi beavatkozások, különösen a fogbeültetések, kihívást jelentenek mind a beteg, mind az orvos számára. A hagyományos kezelési módszerek mellett a Miolite polarizált fényterápia hatékony kiegészítője lehet ezeknek az eljárásoknak. A beavatkozás előtt felkészíti a befogadó szöveteket, csökkenti a fertőzés, gyulladás kockázatát. A beültetési folyamat alatt és után pedig pluszban még segít a fájdalomcsillapításban. De vajon milyen előnyöket kínál ez a technológia konkrétan? Bemutatjuk részletesen.

Hogyan segít a polarizált fényterápia a beültetés előtt?

Ha eltávolított fogaid helyére implantátumot tervezel, nagyon fontos, hogy a befogadó csontozat a legjobb állapotban legyen a beültetéshez. A Miolite polarizált fényterápia elősegíti a befogadó csontozat megerősítését, így az implantátum stabilabb lesz. A kezelés emellett megelőzi az esetleges helyi gyulladás kialakulását, amely veszélyeztetheti a később beültetett fogat és környezetét. Így érdemes a kezelést már a beültetés előtt, megelőző jelleggel megkezdeni.

Ha nemrégiben került sor fogaid eltávolítására, ne várj sokáig! A Miolite kezelés a foghúzás után is számos előnyt kínál. Azonnal, kemikáliamentesen csillapítja a fájdalmat. A szövetek stimulálásával gyorsítja a sebgyógyulást, így a foghúzást követő regenerációs időt felgyorsíthatja, előbb sor kerülhet az implantáció megkezdésére. Amíg nyílt seb található a szájban, addig a fertőzésveszély fokozott. A Miolite készülék csökkenti a felülfertőződés és a gyulladás kockázatát.

Mit tegyél, ha régebben elvesztett fogaid helyére tervezel implantációt?

Ahogy a bevezetőben is írtuk, az eltávolított fogak alatti, nem használt csontozat idővel elsorvad és elgyengül. Ilyen esetekben gyakran csontpótlásra is szükség van, amely plusz fáradalmakkal és költségekkel is járhat. A Miolite fényterápiát ilyenkor is ajánlott rendszeresen alkalmazni. Nemcsak megelőzi az esetleges gyulladást, de meggyorsítja és erősíti az újraépített csontozatot is.

A Miolite szerepe a fogimplantátum beültetése alatt és után

Az implantációs eljárás után az utókezelés ugyanolyan fontos, mint maga a beavatkozás. A Miolite fényterápia segít az implantátum és környezetének védelmében, elkerülve ezzel az esetleges gyulladásokat és egyéb komplikációkat. Gyorsítja a beavatkozás és a varratok okozta sebek gyógyulását, amely akár 3 hetet is igénybe vehet. Ebben az időszakban a beültetés környékének tisztítása, ápolása amúgy is nehézkes a jelentkező érzékenység miatt, ezért fontos a fájdalommentes, gyors és egyszerű fényterápiás kiegészítő kezelés.

A fogbeültetés befejezése után sokan úgy érzik, hogy nincs további teendő. Azonban a Miolite polarizált fényterápia rendszeres használata az eljárás után is kulcsfontosságú. A beültetett implantátum és környezete érzékeny, és bármikor gyulladás alakulhat ki. A Miolite fényterápia azonban megelőzheti ezt a gyulladást, és hosszú távon is biztosíthatja az implantátum stabilitását, még olyan időszakokban is, amikor az immunrendszerünk más problémákkal van elfoglalva.

A fogimplantáció bonyolult, többlépéses folyamat, amelynek során az emberi test és csúcstechnológia kölcsönhatásba lép. A Miolite fényterápia egy kiváló módszer az ilyen típusú beavatkozásokhoz, amely fájdalomcsillapító és gyógyító hatásával segíti az egész folyamatot. Nemcsak a gyógyulási időt csökkenti, hanem a beavatkozások utáni komfortérzetet is növeli. Ha implantációt tervezel, vagy csak egyszerűen többet szeretnél megtudni a fényterápiáról, ne habozz további információkért fordulni hozzánk!