Ínygyulladás kezelése polarizált fényterápiával

2024.07.10.

A gingivitis, azaz ínygyulladás fájdalmas, piros, duzzadt, fogmosáskor vérző ínnyel járó kellemetlen betegség, melynek kezelése kiemelten fontos. Komoly következményekkel is járhat, mint pl. fogszuvasodás, illetve fogágygyulladás. A kezelés elmulasztása esetében akár a fogak elvesztése is bekövetkezhet.

Sok fogászati betegség ínygyulladással kezdődik. A beteg észleli, hogy érzékeny és vérzik az ínye fogmosáskor, így azon a területen kevésbé fog alapos tisztítást végezni. Azonban minél kevésbé figyel oda a gyulladásban lévő terület tisztán tartására, annál komolyabb problémák alakulhatnak ki.

Biofilm vagy bakteriális plakk képződik a fogakon, melynek eltávolítása nagyon fontos, hiszen ha ez nem történik meg, akkor a folyamat gyulladáshoz vezet. Okozhatnak még ínygyulladást különböző gombák, vírusok, gyógyszerek vagy az alultápláltság is. A dohányzás kiemelten növeli a fogágy gyulladásos betegségének kockázatát, ugyanis ennek hatására csökken az íny tápanyag- és oxigénellátása. Később, ha nem figyel oda, kialakulhat caries (fogszuvasodás), vagy egy immunbiológiai válasz. Ez a fogágybetegség, amely krónikus fájdalommal, ínyvisszahúzódással, és végső soron a fogak elvesztésével járhat.

A Miolite® polarizált fénye segíthet a fogágybetegség kialakulásának megelőzésében és gyógyításában is.

Miben segíthet a Miolite®?

A polarizált fényterápia használata kiemelten fontos már a korai tünetek megjelenésekor: vérző íny, érzékeny fogak és ínygyulladás. A gyógyító fény vérzéscsillapító hatású a vérlemezkék serkentése által, így rendszeres használatával megszüntethető ez a kellemetlen tünet, ezáltal a fogak tisztítása is könnyebbé válik.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy már 2-3 nappal a fénykezelés megkezdése után számos esetben megszűnt a fogínyvérzés.

A vörösvértestek megnövekedett oxigénmegkötő, -megtartó és -szállító képessége révén több létfontosságú oxigén áll a sejtek rendelkezésére, amely gyorsabb gyógyulást eredményez. A fénykezelés gyulladáscsökkentő hatású, ugyanis fokozza az immunsejtek jelenlétét és aktivitását az érintett területen.

Ezen hatásaival természetes módon, káros mellékhatások nélkül gyorsítja a gyógyulást, és megelőzi a fent említett súlyos következményeket, már napi 8 perc használat mellett.

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVásárlás