Mozgó fogak, fogínyproblémák

2023.06.21.

Az elmúlt héten a közvetlen környezetemben is történt olyan eset, amikor az első ösztönös gondolatom ez volt: de hiszen neki épp a Miolite lámpára van szüksége!

A kilazult fogak, a beteg fogíny fogvesztéshez vezethet

A múlt héten pénteken délután felhívtam az egyik barátnőmet, akivel általában hosszasan, kedélyesen el szoktunk beszélgetni. Szokatlan módon nagyon halkan szólt a telefonba, érezni lehetett, hogy viselkedésének valami oka van. Megkérdeztem, mi a baj, hogy így suttog a telefonba. Ő erre halkan elkezdte ecsetelni, hogy épp a fogorvosi váróban ül, emiatt nem tud hangosabban beszélni. Mint kiderült, az a problémája, hogy az utóbbi napokban elkezdtek mozogni a fogai és nagyon fél, hogy elveszíti azokat. A fogvesztés gondolata nyomasztóan tud hatni az emberekre. Mind kényelmi, mind egészségügyi, mind esztétikai okokból problémás dolog a fogvesztés. Az emésztési folyamat a szánkban kezdődik az étel darabolásával, őrlésével. Minden fognak megvan a maga szerepe, ha egy fogat elvesztünk, jó eséllyel a mellette, vagy épp felette, alatta lévő megmaradó fogakra nagyobb terhelés kerül, amely a megmaradó fogak élettartamát is rövidítheti pótlás nélkül. Ha elől lévő fogakról van szó, akkor az esztétika kérdése is fókuszba kerül. Nem beszélve arról, hogy egy esetleges fogpótlás komoly anyagi megterheléssel járhat. Rögtön arra gondoltam, hogy mihamarabb el kellene juttatni hozzá egy Miolite lámpát és ha kezelné vele a lötyögő fogakhoz tartozó fogínyt, maga is megtapasztalhatná a fényterápiás kezelés gyors, stabilizáló hatását.

Miolite - A gondoskodó fény

Több fogíny probléma vezethet fogínysorvadáshoz, a fogak kilazulásához, idővel azok elvesztéséhez. A kellően gondos fogápolás, ínyápolás nagymértékben segíthet a fogak élettartamának meghosszabbításában. Ehhez hozzájárulhat a rendszeres fogmosás, szájvízzel való öblögetés vagy éppen a Miolite fényterápiás, orvostechnikai készülék napi néhány perces használata, amely a fogíny Polarizált Fénnyel történő kezelésével segít a beteg szövetek regenerálódásában, vagy épp megóvja a még egészséges fogínyt.

Polarizált fényterápiával a fogínyproblémák ellen

Ennek kapcsán eszembe jutott, hogy hasonló esetről számolt be Dr. Szoboszlai István fogorvos is. Néhány héttel ezelőtt egy kisfiú paciense, K.L. (12) elesett az iskolában, és úgy beütötte a száját, hogy a két felső középső foga egy-két mm-es kilengéssel mozogni kezdett. Ebben az esetben külső, fizikai behatás érte a fogakat, amelyek emiatt kilazultak. Anyukája nagyon megijedt, és azonnal elvitte Szoboszlai doktorhoz, aki a fogorvosi kezelés után egy Miolite-kezelést javasolt a mozgó fogak alatti fogínyre. Meg is kezelte azonnal, 8 percen át világította meg a mozgó fogakhoz tartozó ínyszakaszt kívülről és belülről. Másnap reggelre hívta vissza a kisfiút, hogy megadhassa a következő kezelést. Jött is a fiúcska, és legnagyobb meglepetésükre a fogak teljesen stabilan álltak a helyükön, szinte nem is lett volna szükség a következő megvilágításra, de azért a jó helyzet megőrzése, valamint az esetlegesen fellépő gyulladás megelőzése érdekében még kapott egy Miolite-kezelést, és ő azóta panaszmentes.