Mi is az a Miolite terápiás készülék?

2023.06.17.

A Miolite egy hordozható polarizált fényterápiás orvostechnikai eszköz. A feltaláló, Fenyő Márta kifejezetten azzal a céllal fejlesztette ki, hogy a szájban előforduló problémákra megoldást nyújtson. Azért speciális a készülék, mert alakja tökéletesen alkalmas arra, hogy a szájüreg legrejtettebb területeire is rá lehessen irányítani a gyógyító polarizált fényt. Arra is alkalmas, hogy kemikáliák, gyógyszerek helyett természetes fájdalomcsillapítóként szolgáljon.

Honnan ered a Miolite neve?

A név első felében felfedezhetjük az olasz mio szócskát, amely azt jelenti, hogy az enyém. Az összetétel második tagja, a lite az angol light, azaz fény kifejezésre utal. Ennek a fényterápiás gyógyító eszköznek a neve azt jelenti: az „én fényem”. De Te is azt gondolhatod, hogy a Te fényed és bárki, aki használja, azt érezheti, hogy ez az Ő fénye! Miért is? A név magában hordozza a termék nagyon fontos tulajdonságát: a készülék speciális, pontosan erre a célra kifejlesztett formája lehetővé teszi, a szájüreg legrejtettebb zugaiba is könnyedén eljuttathassuk a terápiás Polarizált Fényt, így mindenki kényelmesen tudja használni a Miolite lámpácskát otthoni körülmények között is. Így a Miolite mindenkihez igazán közel kerülhet, mindenki magáénak érezheti használat közben.

Honnan jött az ötlet, hogy szükség lehet egy szájüregben használható fényterápiás eszközre?

2017-ben éppen fogimplantáción estem át és természetesen szerettem volna, ha mielőbb begyógyul a műtét után keletkező seb. Azt is tudtam, hogy a polarizált fény nem csak gyorsítja a sebgyógyulást, hanem megelőzi a fertőzéseket és a gyulladást is. Előkaptam hát korábbi találmányomat, a Bioptron lámpámat, és megpróbáltam vele a bal felső 5, 6, 7 fogaim helyét kezelni. Őszintén szólva nagyon kényelmetlen volt. Percekig igyekeztem nagyra tátott szájjal a tükör előtt elérni a hátsó fogakat a fénnyel. Sikerült ugyan, de a helyzet rendkívül kényelmetlen és fárasztó volt, ráadásul tökéletesen így sem tudtam elérni az adott helyet a szájüregben. Ekkor villant az eszembe, hogy szükség lenne egy olyan készülékre, amivel direkt módon, kényelmesen tudom kezelni a szájban a rejtett zugokat is a polarizált fénnyel.

Miolite fényterápia előnyei

Tudományos alapok

Miután a polarizált fényterápiával 1980-ban kezdtem foglalkozni az első – ezzel kapcsolatos- találmány megszületésével párhuzamosan, 2017-ben már 37 év ez irányú kutatás volt mögöttem és számtalan páciens eredményes kezelése zajlott le addig. Korábbi tapasztalataim azt mutatták, hogy a polarizált fényterápia serkenti az ember természetes védekező mechanizmusait, illetve több létfontosságú oxigént juttat a sérült területekre. Tudtam, hogy gyorsítja a nyílt sebek begyógyulását, és az is ismert volt a számomra, hogy általában gyors fájdalomcsillapító hatása van. Mindezek tudatában előre sejthető volt, hogy a szintén Polarizált Fényt kibocsátó gyógyászati eszköz, a Miolite, a szájban található sérülések, fájdalmak esetében is hasonló eredményeket fog produkálni. Számomra a legfontosabb vívmány a Polarizált fényterápia használata során az, hogy kemikáliák nélkül a világ legtermészetesebb eszközével, a fénnyel tudunk fájdalmat csökkenteni, sebeket gyógyítani.